Dražen Vrdoljak: Moje brazde – Bilješke o hrvatskoj zabavnoj, pop i jazz glazbi

5,90 

Na zalihi

Zbirka Vrdoljakovih bilješki o hrvatskoj zabavnoj, pop i jazz glazbi, koja je pod naslovom “Moje brazde” objavljena na sam dan Vrdoljakove smrti, predstavlja dosad najtemeljitiji pisani doprinos povijesti hrvatske diskografije.
Knjiga “Moje brazde” preminulog glazbenog kritičara i cijenjenog glazbenog novinara Dražena Vrdoljaka, vrijedna je zbirka tekstova o povijesti hrvatske diskografije, u kojoj je Vrdoljak sakupio svoje bilješke i komentare s brojnih vinila i CD-a na čijim su ovitcima tijekom godina bili njegovi tekstovi.
“Po mnogo čemu ova je knjiga, kao i cjelokupno Draženovo javno djelovanje, pionirsko ostvarenje, ali je isto tako i koncentrat kvalitete i temeljito provjerenih saznanja i podataka, a što je uvrštava u rang iznimnih kulturoloških pothvata koji revaloriziraju cjelokupno područje spisateljeva interesa i angažmana”, navodi Darko Glavan, dugogodišnji Vrdoljakov kolega u predgovoru knjizi.
Knjiga “Moje brazde” zapravo je zbirka glazbenih profila kojima je Vrdoljak ilustrirao razvoj hrvatske diskografije, a predstavlja dosad najtemeljitiji pisani doprinos povijesti zabavne i pop glazbe u Hrvatskoj.
Vrdoljak je sakupio niz glazbenih profila, od Ive Robića, Boška Petrovića, Zdenka Runjića, Olivera Dragojevića, Drage Mlinarca i ostalih manje ili više važnih junaka hrvatske glazbe.
Uložio je veliki istraživački napor koji je rezultirao brojnim novim vrijednim dokumentarističkim saznanjima o hrvatskoj diskografiji, koristeći u istoj mjeri prednost neposrednog sudjelovanja u događajima, ali i nužan odmak pedantnog i upućenog recenzenta.
Dražen Vrdoljak ostavio je trajne brazde u hrvatskome novinarstvu i glazbenom životu.
U bavljenju glazbom od kraja šezdesetih naovamo Vrdoljak će ostati upamćen kao utemeljitelj rock kritike u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji.
Kao glazbeni novinar i kritičar počinje pisati u omladinskom, a ubrzo i u dnevnome tisku (“Slobodna Dalmacija”, “Vjesnik” i “Večernji list”), te tjednim listovima (“Nedjeljna Dalmacija”, “Telegram”, “Oko”, “VUS” i “Studio”).
Od 1977. struku glazbenog kritičara primjenjuje u diskografiji na desetcima albuma i CD antologija, te stvara vrijednu zbirku tekstova o hrvatskoj popularnoj glazbi sada objedinjenih u knjizi “Moje brazde”.

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem.
Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan.
U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu.
Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske.
Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana.
Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Izdavač

V.B.Z.

Autor

Dražen Vrdoljak

ISBN

9789532018295

Godina izdanja

2008.

Jezik

Hrvatski

Vrsta djela

Zbirka eseja

Broj stranica

232

Uvez

Meki

IZDVOJENO