Đorđe Matić: Šifrirano, Biografija – Nove i Izabrane Pjesme (tvrdi uvez)

15,80 

Zbirka novih i izabranih pjesama Đorđa Matića ”Šifrirano, biografija” pregnantan je kompendij autorovih putovanja i duhovnih odiseja, koje su obilježile i izgradile njegovu osobnost i jezik, od najranijih lutanja sve do možda i konačnog povratka.

Samo 1 komada na zalihi

Đorđe Matić: Šifrirano, Biografija – Nove i izabrane pjesme – Matićev pjesnički diskurz obiluje književnim i kulturnim citatima, aluzijama i asocijacijama.

Duhovna biografija njegova protagonista nosi pečat kraja osamdesetih, ona je u bitnom smislu postmodernistička.
On se referira na tekstove, glazbu, slike i artefakte autora poput V. Pope, A. Sidrana, A. Dedića, Ph. Larkina, Parafa, S. Zeca, D. Gojkovića J. Kerouaca, W. Burroughsa, J. Pollocka, G. Ungarettija, J. Brodskog, R. Burnsa, B. Okudžave, S. Jesenjina, M. Formana, D. Mlinareca te ističe da pripada generaciji koja je”tražila kvorum u Quorumu”.
Najposlije krležijanskim stilom ispisuje i Krleži posvećuje poematičan tekst ”Vučitelu”.

”Umjesto buke na raspolaganju mu stoji poetski jezik sa svojim raznolikim retoričkim arsenalom i brojnim oblicima kriptiranja.
Đorđe Matić najčešće se oslanja na asocijacije i sjećanja na bolju prošlost pomoću kojih – polako pripaljujući prošvercanu Drinu bez filtera – pristupa izradi ”kartografije izgubljenog svijeta”.
U njegovoj drvenoj ladici, svojevrsnoj staretinarnici, nalazi se ”čitavo sazviježđe”– zvijezda petokraka, Zvijezda Malog princa, zvijezda Danica; iz te ladice iskaču Štulićevi stihovi, Laibach, datumi koji su se nekoć raskošno praznovali (25. svibnja – 29. studenoga).” – Krešimir Bagić

”Đorđe Matić nije puki svjedok vlastite gorke sudbine, plačljivi sentimentalni zapisivač naivnih stihova o preboljenim teškoćama, nego je vrlo istančani autor eruditske orijentacije, koji svoju doživljajnu sferu filtrira kroz univerzalnu optiku, a svoj govor kalemi i dograđuje na slojevite tradicije vrlo raznolikih korijena.” – Tonko Maroević

_________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

ISBN

9789533555713

Izdavač

Naklada Ljevak

Autor

Đorđe Matić

Godina izdanja

2022.

Jezik

Hrvatski

Uvez

Tvrdi

Vrsta djela

Zbirka pjesama

Broj stranica

163

IZDVOJENO