Četiri godišnja doba – Roman o Vivaldijevoj Veneciji

13,14 

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Opis

U ovom raskošnom povijesnom romanu, utemeljenom djelomično na historijskim činjenicama, autorica oživljuje likove dviju sestara glazbenica, koje su svoje glazbeno umijeće izgradile u samostanu Pietá u Veneciji te ga nadogradile zahvaljujući jednom od najslavnijih baroknih skladatelja i violinista, Antonija Vivaldija.
Od najranijeg djetinjstva, kad su se, napuštene od majke, našle u samostanu, prelijepa i zavodljiva Chiaretta i njezina starija sestra, ponešto suzdržana i skromna Maddalena, otkrivaju ljubav prema glazbi.
Dok će Chiarettin put voditi od slavne solo-pjevačice u samostanskom zboru do aristokratove nevjeste i sudionice pomalo razvratnog života u osamnaestostoljetnoj Veneciji, Maddalena će ostati posvećena samostanskom životu i svojoj strasti prema violini, ali i prema Vivaldiju.
No, usprkos različitim putovima i nedaćama koje će uslijediti, sestre će ostati vjerne jedna drugoj kao i svojoj ljubavi prema glazbi.
Četiri godišnja doba otvaraju okno u prostor-vrijeme Venecije u njezinu zlatnom dobu i otkrivaju kako je nastalo jedno od najvećih remek-djela klasične glazbe, Vivaldijevi koncerti okupljeni pod naslovom ovog romana.