Charles Bukowski: Zabilješke starog pokvarenjaka 2

11,81 
88,98 kn

Na zalihi

SKU: R3220 , Oznaka:

Opis

Premda je vrlo burno živio i relativno se kasno prihvatio pisanja Bukowski je bio nevjerojatno plodan: objavio je stotinjak knjiga i knjižica, te stotine tekstova i kolumni pod naslovom “Zabilješke starog pokvarenjaka” u desetak danas uglavnom zaboravljenih književnih i underground časopisa.
Među tim su požutjelim i prašnjavim tiskovinama ostali raspršeni eseji, priče, pjesme, intervjui, aforizmi… – redom književni biseri, a ovo je drugi izbor i ukoričenje, nakon prvog iz 1969. godine.
Sjedinjujući novinarstvo, autobiografiju i beletristiku, maštu i zbilju, Bukowski piše privlačno, pronicavao i provokativno – kao da nije znao napisati dosadan redak!
Tekstovi su mu prepoznatljivo natopljeni alkoholom i seksom, čime “kupuje” čitatelje da bi im ukazao na otuđenje društva i ljudi, koje s razumijevanjem promatra i opisuje.
U jednoj ovdje uvrštenoj “zabilješki” piše:

-Ne želim biti inteligentan čovjek i u tome sam uspio. Inteligentni ljudi su mi dosadni sa svojom učenošću, svojim čvrstim pogledom koji pokazuje silno znanje… Moje me neznanje tješi.