Charles Bukowski: Priče o običnom ludilu – Zabilješke potencijalnog samoubojice

12,00 

Na zalihi

SKU: R2901 , , Oznaka:

Nakon zbirke “Najljepša žena u gradu” stiže nam nova porcija otkačenih umotvorina, priča i zabilješki Charlesa Bukowskog, izvorno zajedno objavljenih pod naslovom “Erekcije, ejakulacije, ekshibicije i općenito priče o običnom ludilu”.
Za čitatelja koji poznaje autorov rukopis gornja je informacija zacijelo dostatna, a ostalima predlažemo da knjigu jednostavno shvate kao priručnik za samopomoć i po mogućnosti je odmah kupe!
Odgovor na možebitno kako i zašto je prost: Naime “Terapija Bukowski”, ili možda bolje “Buk kao lijek”, sastojala bi se u tome da čitajući o autorovu “običnom ludilu” zaboravite na vlastito i tako pronađete novi mir i sreću u sebi, te radost i ljubav oko sebe.
Osim što bi time pomogli sebi, ujedno bi isto učinili i nama jer bi knjiga došla na vrhove top lista prodaje, kako to već ide sa self-help literaturom, a što bi i vama i nama donijelo dodatnu sreću i radost!
Ako vam se sve ovo čini nedovoljno uvjerljivim ili kao neka pošalica, ili pak kao još jedna od svakodnevnih navlakuša tipa “malim ulogom do velikog čuda”, tu je prosta logika koja kazuje da čovjek ne može istovremeno biti na dva mjesta, a što bi značilo da ako uronite u Bukovo “obično ludilo”, morate svakako izaći iz vlastitog!
A kad ste vani, ne dajte se više unutra, pročitajte još kojeg Bukowskog, i onda još i još – primite ga otvorena srca i duše, i gotovo sigurno ćete pronaći izlaz iz ludila, krize, recesije i ostalih zala koja nas okružuju!
Potencijalnim neodlučnicima i zatezalima evo i kraćeg “terapijskog” izvatka, nepatvorenog Bukowskijevskog melema:
“Ludilo? Naravno. A što nije ludilo? Zar život nije ludilo? Svi smo navijeni poput igračaka – nekoliko navoja opruge, malo trčimo, hodamo uokolo, radimo planove, idemo na izbore, kosimo travu…” 
“Kakvu-takvu utjehu našao sam u piću, klađenju i seksu, i u tom smislu isti sam kao i svaki drugi pripadnik zajednice, grada, nacije; razlika je jedino u tome što meni nije stalo da “uspijem”, nisam htio obitelj, dom, pristojan posao i slično. I eto me tu: ni intelektualac ni umjetnik – visim u nekom međuprostoru i mislim da bi to mogao biti početak ludila…”
Bukowski kao lijek?
A zašto, dovraga, ne?
Pa ovdje ima više životnih argumenata od većine priča i obećanja koje svakodnevno pušimo od kao ozbiljnih i stručnih ljudi i… zašto onda ne?

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana. Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani. Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu.
Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske.
Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana.
Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Izdavač

Šareni dućan

Autor

Charles Bukowski

ISBN

9789536683918

Godina izdanja

2009.

Jezik

Hrvatski

Vrsta djela

Zbirka priča/kolumni/eseja/kritika

Broj stranica

268

Uvez

Meki