Charles Bukowski: Nema više heroja

89,00 kn
11,81 €

Samo 2 komada na zalihi

SKU: R2817 , Oznaka:

Opis

 

“Nema više heroja”, druga je zbirka “nesabranih” poslastica (priča, kolumni, eseja i kritika) Charlesa Bukowskog, svojevremeno objavljenih u zabačenim i zaboravljenim trash i underground časopisima, te nekoliko dosad neobjavljenih tekstova.
Knjiga se pojavila slijedom načela “jer ste vi to tražili”, kao sretna posljedica tražbine nezasitnog tržišta koje je, kao i u slučaju Hendrixa, Morrisona, Presleya, Casha i drugih legendarnih rock heroja, gladno novih i neotkrivenih snimaka/tekstova.
Bukowski kao da je to slutio:
“Spavao sam u mnogim krevetima i proživio mnoge godine istražujući za vas. Ne očekujte da ću se sad povući, odustati i šutjeti o tome. Postoji, također, i nešto što se zove ljubav. Ja volim pisati prljave priče, a vi ih volite čitati i mrziti me zbog njih.”
Stvarno, malo je tko znao tako vješto zapakirati romantiku (nauljivši je seksom, humorom i specifičnom životnom filozofijom) kao Bukowski; malo je tko tako visoko podigao zastavu otkačenosti i osamljenosti, boli i strasti, slobode i slobodne ljubavi, samosvojnosti i samostojnosti, pisanja i cuganja…
Potencijalnom čitatelju autor poručuje:
“Zvuči jadno, no mislim da je ova knjiga vrijedna čitanja. I da će još nerođene nerazdjevičene knjižničarke za 200 godina svršavati u svojim cvjetnim gaćicama, prepoznajući u njoj snagu i nakon što moja prokleta glupa lubanja postane bezvrijedno igralište crva, glodavaca i ostalih podzemnih stvorenja.”