Charles Bukowski: Kapetan je izašao na ručak a mornari su preuzeli brod

12,50 

Samo 1 komada na zalihi

SKU: R2661 , Oznaka:

 

U svojim poetičnim dnevničkim zabilješkama koje je vodio posljednjih godina života Bukowski ležerno prosipa svoju pronicavu životnu mudrost o smrti, novcu, piću, konjskim utrkama… otkrivajući nam usput i neke manje poznate detalje iz privatnog života.
Vrijedno je ovdje spomenuti i izvrsne ilustracije underground strip prvaka Roberta Crumba, a dodatnu vrijednost ovom izdanju daju manje poznati nastavci dnevnika autora te ekskluzivni predgovor njegove supruge Linde Lee.
No, najbolje o sebi ipak kazuje sam autor:
“Smrt me škaklja po tabanima, objavljuje mi svoju prisutnost. Ja sam jedan stari prdonja, ništa više. Eto, nisam se uspio ubiti alkoholom. Bio sam blizu, ali nisam uspio. Zaslužio sam da sada živim s onim što je preostalo…
Kad doživite 71. nikad se ne zna kad će vam glava eksplodirati kroz vjetrobran. 
Još uvijek se pošteno napijem s vremena na vrijeme, i pušim puno više no što bih smio. Tijelo se ljuti na mene zbog takvog ponašanja, ali i um treba povremeno nahraniti. I dušu. Piće je hrana mojem umu i mojoj duši…
Sjećam se dugog ljutitog pisma koje sam jednog dana dobio od čovjeka koji mi je pisao kako nemam pravo kazati da ne volim Shakespearea. Jer da će mi prevelik broj mladih povjerovati i neće se potruditi da pročitaju Shakespearea. I da nisam imao pravo da si uzmem takvu slobodu. I tako dalje. Nisam mu odgovorio. Ali, odgovorit ću mu ovom prilikom: Jebi se, čovječe! A ne volim ni Tolstoja!”

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 28 kuna, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Charles Bukowski

ISBN

9789536683543

Izdavač

Šareni dućan

Godina izdanja

2006.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

188

Uvez

Meki

Vrsta djela

Dnevnik