Charles Bukowski: Ispovijesti starog pokvarenjaka

13,00 

Na zalihi

SKU: R2599 , , Oznaka:

 

Knjiga sadrži dosad neobjavljene i davno objavljene tekstove u alternativnim, off, underground, erotskim, trash, pulp i inim listovima.
Po tim zaboravljenim i zanemarenim, mahom podcijenjenim izdanjima, Bukowski je rasuo pravo blago priča, pjesama, zabilješki, ispovijedi, ali i izvrsnih, manje poznatih eseja o Hemingwayu, Artaudu, Wantlingu, Poundu, Lowellu… pa čak i prikaz koncerta Rolling Stonesa!
Iako bi ovo bila sasvim dovoljna najava i ne samo Bukovim fanovima, nudimo i “bonus mix” autorovih lucidnih ispovijednih zabilješki:
“Jedino čime se bavim je to što pišem poeziju, cugam, slušam glazbu i ševim, nemam drugog izbora… 
“Svake noći pijem sve do ranog jutra, pišem pjesme i bezobrazne priče…” 
“Volio sam oštro kamenje u svojim rečenicama, grbavi smijeh, podrigivanje, prdež…”
“Kad neku moju pjesmu prihvati časopis koji objavljuje takozvanu kvalitetnu poeziju, smjesta se zapitam gdje sam to pogriješio…”
“Onog trena kad se gomila okomi na nešto, s time je gotovo. Gomila je uvijek u krivu…”
“Kako da čovjek u nekoliko sekundi prepriča 2 ili 3 desetljeća koja je protraćio? Barem je to lako. Godine i postoje zato da se traće…”
“Postoji čitava gomila, čitava zajednica ludih ljudi, gladnih, pijanih, ćaknutih i čudesnih. Mnoge od njih sam upoznao. Ja sam jedan od njih…” 
“Uspio sam ustrajati u svim zamkama, i sada želim umrijeti za pisaćim strojem, s bocom vina s lijeve strane i zdesna s radioaparatom s kojeg se čuje, recimo, Mozart.”
Izdavač

Šareni dućan

Autor

Charles Bukowski

ISBN

9789533200040

Godina izdanja

2010.

Jezik

Hrvatski

Vrsta djela

Zbirka priča/kolumni/eseja/kritika

Broj stranica

300

Uvez

Meki