Filtriraj Prikazuje 1 - 20 od 61 rezultata
Kategorije

Bruce Springsteen: Born To Run – autobiografija (HR)

129,00 Kn

Na zalihi

Opis

“Pisati o sebi čudan je posao… Ali u projektu poput ovog pisac mora obećati jednu stvar: pokazat će čitatelju način na koji razmišlja. Na ovim stranicama pokušao sam to učiniti”, Bruce Springsteen.
Godine 2009. Springsteen i njegov E Street Band nastupili su u poluvremenu Super Bowla. Iskustvo je bilo toliko uzbudljivo da je Bruce odlučio pisati o tome. Tako je začeta ova izuzetna autobiografija. Tijekom proteklih sedam godina Bruce Springsteen posvetio se pisanju priče svog života donoseći istu onu iskrenost, humor i originalnost koju poznajemo iz njegovih pjesmama.
Opisuje odrastanje katolika u Freeholdu, u New Jerseyju, odrastanje između poezije, opasnosti i mraka koje su hranili njegovu maštu vodeći do, kako sam ističe, velikog praska – prvog nastupa Elvisa Presleyja u emisiji Eda Sullivana.
Živo se prisjeća neumornog nastojanja da postane glazbenik, ranih dana kao kralja barskih bendova u Asbury Parku i uspona E Street Banda.
Razoružavajućom iskrenošću prvi put opisuje i priču o osobnim borbama koje su inspirirale njegove najbolje radove i pokazuje nam zašto pjesma Born to Run otkriva više nego što smo ranije znali. Born to Run bit će otkriće svima koji su ikada uživali u Bruceu Springsteenu, no ova je knjiga puno više od memoara legendarne rock-zvijezde.
Ovo je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, čudake ili za svakoga tko je ikad želio biti kršten u svetoj rijeci rock’n’rolla.
Rijetko je koji izvođač ispričao vlastitu priču s toliko snage i zamaha. Poput brojnih njegovih pjesama (“Thunder Road”, “Badlands”, “Darkness on the Edge of Town”, “The River”, “Born in the USA”, “The Rising” i “The Ghost of Tom Joad” – navedimo samo neke) autobiografija Brucea Springsteena napisana je liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svom iskustvu.
Autobiografiju velikog glazbenika na hrvatski su jezik preveli Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić.

IZDVOJENO