Bowie i njegovo doba

149,00 Kn

Niz reinterpretacija tog najvećeg reinterpretatora pop kulture nastavit će se daleko u budućnost – ali ova knjiga iz pera legendarnog rock kritičara Paula Morleya u izvedbi je jednako osebujna kao i njezina tema.

Na zalihi

Opis

O Davidu Bowieju nikada neće biti napisana definitivna knjiga – niz reinterpretacija tog najvećeg reinterpretatora pop kulture nastavit će se daleko u budućnost – ali ova knjiga iz pera legendarnog rock kritičara Paula Morleya u izvedbi je jednako osebujna kao i njezina tema.

“Čovjek bi se ponadao kako je svijet dovoljno evoluirao da naprednije škole uvedu predmet pod nazivom David Bowie. Predmet koji bi učenicima pomogao objasniti koliko se svijet izmijenio od pedesetih godina prošlog do drugog desetljeća ovog stoljeća, tako što bi se bavio njegovim iznimnim, jedinstvenim životom, analizirao koliko se izmijenio on sam, kao izvođač, kao čovjek. Odraz je šezdeset godina promjena u svijetu, od kojih je mnoge potaknula baš popularna kultura koju je volio kako to samo opsesivni obožavatelj može, da bi mu potom postala život. Pretvorio se u svojevrsni glazbeni indeks cijele povijesti popularne kulture” kaže autor knjige.

Paul Morley – pisac, autor i voditelj televizijskih i radijskih emisija te kritičar kulture od 1970-ih piše o glazbi, umjetnosti i popularnoj kulturi. Jedan je od osnivača glazbenog kolektiva Art of Noise i član Royal Academy of Music. Autor je knjiga “Ask: The Chatter of Pop”, “Words and Music: A History of Pop in the Shape of a City”, “Piece by Piece: Writing About Joy Division 1977–2007”, “Earthbound”, “The North te Nothing”. S glazbenom ikonom Grace Jones surađivao je na pisanju njezine autobiografije “I’ll Never Write My Memoirs“.