Bijeg iz Delte – Robert Johnson i povijest bluesa (tvrdi uvez)

17,00 

Na zalihi

Svaka kultura ima svoju mitologiju.
Mitologija blues kulture uključuje ponoćne susrete s Nečastivim na raskršću, nakon kojeg bi glazbenici dobili veličanstveni talent i slavu, a zauzvrat su ostavljali svoju dušu.
Iz jedne takve legende stvoren je i mit o Robertu Johnsonu.
No što ako je ta i sve slične priče (mojo, black-cat bone…) samo projekcija, potreba i viđenje bijelih obožavatelja? Što ako su blues zapravo izmislili bijelci?
Elijah Wald zaputio se u misiju na kojoj je porazgovarao s preživjelima koji su poznavali Roberta Johnsona i došao do iznenađujućeg zaključka: svi su čuli za njega, međutim nitko nije upoznat s njegovom glazbom.
Junak bjelačke blues scene, čovjek koji je – navodno – postavio temelje blues glazbe, crnoj blues publici posve je nepoznat.
Dio rješenja zagonetke leži i u činjenici kako je sam naslov prvog Johnsonovog kompilacijskog izdanja “King of Delta Blues” iz 1961. skrenuo pažnju glazbenicima koji ga danas navode kao svog najvećeg uzora.
Ukoliko pristupite čitanju knjige bez predrasuda, bit ćete obogaćeni za pregršt novih i nužno potrebnih informacija kako biste razumjeli i ponovno otkrili svu ljepotu bluesa i ono što ga čini neuništivim sve ove godine.

 

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Elijah Wald

ISBN

9789536683666

Izdavač

Šareni dućan

Godina izdanja

2007.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

268

Uvez

Tvrdi

Vrsta djela

Biografija / Monografija