Bijeg iz Delte – Robert Johnson i povijest bluesa (tvrdi uvez)

13,00 
97,95 kn

Na zalihi

Opis

Svaka kultura ima svoju mitologiju.
Mitologija blues kulture uključuje ponoćne susrete s Nečastivim na raskršću, nakon kojeg bi glazbenici dobili veličanstveni talent i slavu, a zauzvrat su ostavljali svoju dušu.
Iz jedne takve legende stvoren je i mit o Robertu Johnsonu.
No što ako je ta i sve slične priče (mojo, black-cat bone…) samo projekcija, potreba i viđenje bijelih obožavatelja? Što ako su blues zapravo izmislili bijelci?
Elijah Wald zaputio se u misiju na kojoj je porazgovarao s preživjelima koji su poznavali Roberta Johnsona i došao do iznenađujućeg zaključka: svi su čuli za njega, međutim nitko nije upoznat s njegovom glazbom.
Junak bjelačke blues scene, čovjek koji je – navodno – postavio temelje blues glazbe, crnoj blues publici posve je nepoznat.
Dio rješenja zagonetke leži i u činjenici kako je sam naslov prvog Johnsonovog kompilacijskog izdanja “King of Delta Blues” iz 1961. skrenuo pažnju glazbenicima koji ga danas navode kao svog najvećeg uzora.
Ukoliko pristupite čitanju knjige bez predrasuda, bit ćete obogaćeni za pregršt novih i nužno potrebnih informacija kako biste razumjeli i ponovno otkrili svu ljepotu bluesa i ono što ga čini neuništivim sve ove godine.