Banzai Manzai!!! – Vodič kroz japansku komediju

5,18 
39,03 kn

Samo 2 komada na zalihi

Opis

Politička korektnost Zapada nije previše utjecala na autohtonu japansku komediju – sadizam, seksizam, rasizam i zlostavljanje životinja uglavnom nisu termini koje tražimo onda kada se poželimo smijati, ali kako to da su ih Japanci u dugoj i bogatoj tradiciji otočkog humora, a nikad više nego u suvremenoj komediji 20. i 21. stoljeća, učinili tako urnebesnim, neizostavnim, katkad ključnim sastojcima humora nacionalnog mainstreama?
Japanska popularna kultura formirala se kroz fascinantne kombinacije autohtonog i uvezenog, asimilirajući zapadnjačke elemente u sve od kuhinja do plesnih podija, a ni s komedijom nije drugačije.
“Banzai Manzai!!!” vodi vas kroz jedinstveni i fascinantni svijet japanske komedije, svijet u kojem zen budizam susreće korijene nacionalnog stand-upa nazvanog manzai, a satira u novinskim stripovima sulude televizijske programe i bogati svijet filmskog humora.
Ako do sada niste naučili tko su “Downtown”, “Beat Takeshi”, “Pankun” i “Hard Gay” – pročitajte “Banzai Manzai!!!” i postanite ovisni o smijanju na nešto posve novo i drugačije!