Želimir Altarac Čičak: Antikvarnica snova

219,00 Kn

“Vrijeme je pokazalo da bez obzira na sve protekle decenije oni ostaše zabilježeni u našim srcima i sjećanjima kao prve ljubavi bez obzira na sva događanja, zbivanja i putešestvije, kroz koje prolazismo s manje i više sreće i uspjeha. Istina, neki posustaše, odustaše, krenuše drugim putevima, a neki ostaše dosljednji do posljednjeg daha”
– Želimir Altarac Čičak

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Opis

To su samo neke od priča o ljudima s kojima sam tokom proteklih decenija uspješno sarađivao od njihovih ranih radova, demo snimaka, prvih izlazaka na scenu, a veoma često baš kao gosti mojih programa i debitantskih nastupa koje im organizovah u ovome gradu pa i BiH prezentujući i promovišući njihovu umješnost u tome što žele da rade, a da se to i čuje kako koncertno, tako i putem novinskih tekstova, radio i TV emisija.

Od mladalačkih sanjarenja uz svoje idole, nadanja, želja, prvih autorskih radova, izlazaka na scenu, aplauza, snimljenih pjesama objavljenih na vinil singlovima i albumima pa do hitova i tiražnih rekorda prodaje ploča te velikih spektakularnih koncertnih dvoranskih i stadionskih nastupa.

To su upravo zapisi koje bilježe te događaje i to ne samo izvođača i autora sa sarajevske i BiH scene nego sa podneblja bivše nam zajedničke domovine SFRJ, a kojima radih baš baš prve promotivne sarajevske koncertne nastupe. Vrijeme je pokazalo da bez obzira na sve protekle decenije oni ostaše zabilježeni u našim srcima i sjećanjima kao prve ljubavi bez obzira na sva događanja, zbivanja i putešestvije, kroz koje prolazismo s manje i više sreće i uspjeha. Istina, neki posustaše, odustaše, krenuše drugim putevima, a neki ostaše dosljednji do posljednjeg daha“.
Želimir Altarac Čičak

 

IZDVOJENO