Alen Bović: Metastaze

3,97 
29,91 kn

Na zalihi

Opis

U društvu nastaju metastaze kad se neke zloćudne pojave i događaji poput rata, korupcije, i kriminala ne tretiraju na istinit i pravedan način, nego služe za lažne ideološke i političke borbe te medijskom manipulacijom metastaziraju do granica apsurda i potpunog društvenog ludila. Ljudi s margina društva, poniženi, obespravljeni i zaboravljeni, ne snalaze se u tom metežu koji se stručno zove tranzicija, a koji se čak cinično prikazuje kao istorijski napredak. U takvom okruženju, obrazovanje, kultura i umjetnost postaju prepreka ukoliko nisu uključeni u korupcijsku logiku. Metastaze predstavljaju snažnu kritiku društva. Radi se o stvarnosnoj prozi koja plastično opisuje bolesti sistema koje većina nas ne želi da vidi.

Knjiga prati sudbinu likova slučajno zatečenih 2005. u jednom zagrebačkom kvartu između Save i pruge koji se nimalo ne razlikuje od bilo kojeg perifernog gradskog kvarta u Europi i svijetu. Likovi koje svakoga dana možete susresti u bilo kojem kvartu Novog Zagreba, lokalni Bad Blue Boysi i alkoholičari koji su uz pivo i rakiju dobrano zagazili u srednje tridesete, zovisnici o igli, sudionici rata s viškom adrenalina i nezadovoljstva u krvi, stalni gosti sportskih kladionica, životom izmučene žene svih generacija, očevi porodica bez autoriteta.

Autentičnost likova i kontroverzne priče sa zagrebačkih ulica smještene u milje alkoholičara, narkomana, lopova i nasilnika, (pojedini kritičari proglasili su Metastaze hrvatskim Trainspottingom) doprinijeli su velikom uspjehu ove knjige, koja je dobila svoju kazališnu i filmsku adaptaciju.

___________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 28 kuna, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

IZDVOJENO