72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja (tvrdi uvez)

13,14 

Knjiga “72 priče o albumima” objavljena je povodom Nacionalnog dana glazbenih albuma koji se obilježio 17. listopada, a pojavljuje se u konceptu koji donosi izjave najtraženijih autora i izvođača domaće glazbene scene, crtice iz života diskografa i pregled najznačajnijih i najprodavanijih albuma.

Objavljena u godini kada HDU obilježava 25 godina svog djelovanja, knjiga se pojavljuje u konceptu koji donosi izjave najtraženijih autora i izvođača domaće glazbene scene, crtice iz života diskografa i pregled najznačajnijih i najprodavanijih albuma.

Samo 1 komada na zalihi

72 priče o albumima: Knjiga za čitanje i slušanje, treća knjiga u seriji priča o albumima

Knjiga “72 priče o albumima” objavljena je povodom Nacionalnog dana glazbenih albuma koji se obilježio 17. listopada, a pojavljuje se u konceptu koji donosi izjave najtraženijih autora i izvođača domaće glazbene scene, crtice iz života diskografa i pregled najznačajnijih i najprodavanijih albuma. Pisanu riječ prati objava playliste na streaming servisima. Na osebujan i faktografski bogat način autori govore o domaćim albumima koji čine dio povijesti naše popularne kulture.

Objavljena u godini kada HDU obilježava 25 godina svog djelovanja, knjiga se pojavljuje u konceptu koji donosi izjave najtraženijih autora i izvođača domaće glazbene scene, crtice iz života diskografa i pregled najznačajnijih i najprodavanijih albuma.

Autori priča o albumima ovoga puta su sami diskografi, ljudi koji – umjetnički i poslovno – žive glazbu: s njom se bude, uz nju su tijekom svih događaja koji ih prate tijekom dana i s njome se uspavljuju. No, ona donosi i istinite događaje i impresije koje su o svojim djelima ispričali sami glazbenici. Upravo zato, ova knjiga ima svoj oblik životnoga i govori o dobu koje smo proživjeli i koje danas živimo. Urednik izdanja je dugogodišnji pratitelj domaćih glazbenih zbivanja – radijski urednik, novinar i voditelj Zlatko Turkalj Turki.

Albumi su najcjelovitiji format glazbene industrije i ogledalo umjetničkog koje nam donose glazbenici. Oni sa sobom nose pečat onoga najboljeg što nam sudionici glazbene scene mogu ponuditi i svaki od njih ima svoje posebnosti – kako u sadržaju, tako i u opremi i svemu onome što čini diskografsko izdanje. Svaki ton na njima i svaki napisani stih, svaka ilustracija na omotu i svako pakiranje predstavlja ostvarenje izazova koje su pred sebe stavili umjetnici popularne glazbe i sudionici glazbenog poslovanja. Tako upakirani izazovi dolaze do publike koja im daje svoju ocjenu putem prihvaćanja stihova i glazbe koji su stvarani za sve nas – ljubitelje glazbe i koncepta glazbenog albuma.

Moći ćete se podsjetiti posebnosti koje donose stihovi Arsena Dedića na albumima ‘Čovjek kao ja’ i ‘Ministarstvo straha’, upoznati se s činjenicom da je ‘Box set deluxe’ grupe Bijelo dugme napravljen po uzoru na slična izdanja grupe The Beatles i doznati podatak da je ‘Život nije siv’ kantautorice Mije Dimšić najprodavaniji album 2018. godine. Na stranicama knjige Husein Hasanefendić-Hus će nam reći kako je ‘priča o albumu ‘Bez struje’ zapravo zbroj sretnih okolnosti’, Goran Karan će istaknuti kako mu je album ‘Kao da te ne volim’ ‘dao glazbeno ime i prezime’ i da je, podsjetit će se Saša Antić, ‘laptop s kompletnim snimkama albuma ‘Maxon Universal’ otuđen iz Lukijeva auta pa je alarmiran cijeli grad s ciljem da se kompjutor pronađe’.

Užitak čitanja knjige priča o odabranim domaćim albumima prati i digitalno izdanje knjige u obliku playliste ’72 priče o albumima’ koja sadrži 252 pjesme. Playlista se nalazi na servisima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

Svoje odabire albuma u knjizi dali su Želimir Babogredac, Branko Komljenović, Silvije Varga, Boris Horvat, Dario Draštata, Branko Paić, Miroslav Rus, Tonči Huljić, Mirjana Matić, Siniša Bizović i Zrinko Tutić. U društvu koje predstavlja najuspješnije, našli su se Gibonni, Oliver, Tony Cetinski, Nina Badrić, Massimo, Thompson, Jelena Rozga, Edo Majka, Doris Dragović, Severina i mnogi drugi, a među odabranim albumima su, primjerice, ‘Naši dani’ Grupe 220, ‘Paket aranžman’ izvođača domaćeg novog vala, ‘Sonic Bullets: 13 from the Hip’ sastava Bambi Molesters i ‘Plavi vojnik’ ITD Banda.

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 30 kuna, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

grupa autora

ISBN

9789537830175

Izdavač

Menart

Godina izdanja

2020.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

193

Uvez

Tvrdi

Vrsta djela

Zbirka priča / Leksikon

IZDVOJENO