Novosti

Springsteenova autobiografija u prodaji

3.10.2016.

Hrvatsko izdanje autobiografije Brucea Springsteena

Na dan svjetske objave i u Zagrebu je predstavljeno hrvatsko izdanje autobiografije Brucea Springsteena "Born To Run", zajedno s novim albumom.

Original jedne od najiščekivanijih rock autobiografija 27. rujna izašao je u cijelom svijetu, a u za hrvatsku publiku pripremio ga je Profil, dok su se za prijevod pobrinuli Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić.

Poput brojnih njegovih pjesama, autobiografija je napisana liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svom iskustvu. "Pisati o sebi čudan je posao... Ali u projektu poput ovog pisac morao sam obećati jednu stvar: pokazat će čitatelju način na koji razmišlja. Na ovim stranicama pokušao sam to učiniti" pručuje The Boss odmah na početku knjige.

Godine 2009. Bruce Springsteen i njegov E Street Band nastupili su u poluvremenu Super Bowla. Iskustvo je bilo toliko uzbudljivo da je Bruce odlučio pisati o tome, i tako je začeta ova izuzetna autobiografija.

Tijekom proteklih sedam godina Bruce se posvetio pisanju priče svog života donoseći istu onu iskrenost, humor i originalnost koju poznajemo iz njegovih pjesmama.

Springsteen na 528 stranica opisuje odrastanje katolika u Freeholdu, u New Jerseyu, odrastanje između poezije, opasnosti i mraka koje su hranili njegovu maštu vodeći do, kako sam ističe, velikog praska – prvog nastupa Elvisa Presleya u emisiji Eda Sullivana. Živo se prisjeća neumornog nastojanja da postane glazbenik, ranih dana kao kralja barskih bendova u Asbury Parku i uspona E Street Banda.

Potpuno iskreno prvi put opisuje i priču o osobnim borbama koje su inspirirale njegove najbolje radove i pokazuje nam zašto pjesma "Born to Run" otkriva više nego što smo ranije znali.

Ovo je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, čudake ili za svakoga tko je ikad želio biti kršten u svetoj rijeci rock'n'rolla. Rijetko je koji izvođač ispričao vlastitu priču s toliko snage i zamaha.

Poput brojnih njegovih pjesama autobiografija Brucea Springsteena napisana je liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svom iskustvu.

Album "Chapter and Verse" prati autobiografiju i uključuje 18 pjesama od kojih pet još nikada nije bilo objavljeno.

Springsteen je odabrao pjesme koje reflektiraju teme i dijelove autobiografije, a donosi i niz priča i anegdota iz vlastitog života. Samo neke od njih kojima se pozabavio u knjizi su mučan odnos s njegovim ocem, članovi benda, problemi sa ženama i ljubavi te naravno rock glazba i sve ono što je prati.

Cijena knjige iznosi 159 kuna i možete ju kupiti u glazbenoj knjižari Rockmark.