Novosti

Nova Ex Yu Rock Enciklopedija

1.6.2016.

Nova Ex Yu Rock Enciklopedija

Popularna "Ex Yu Rock Enciklopedija" stigla je do četvrtog izdanja.

Ažurirana i proširena s arhivskim i aktualnim fotografijama, sa 70 novih jedinica, poglavlja o festivalima i s dodatkom indeksa, ova enciklopedija sada ima 392 strane iz kojih samo što ne pršti muzika.

Alamanah poput ovog oduševit će nekoliko generacija, ali naročito one potpuno opterećene rockom kao životnim stilom i potpuno neopterećene nekim drugim stvarima.

Uz biografije i diskografije rock (i pop) sastava i izvođača s prostora bivše Jugoslavije, autor Petar Janjatović odgovara i na neka zanimljiva pitanja poput – "Tko je za debi snimio 98 pjesama, a nije Štulić?" ili "Koja grupa je promovirala singl svirkom u avionu na liniji Beograd – New York?".

Azra, Termiti, Urban, Arsen Dedić, Majke, Obojeni program, Osmi Putnik, Bijelo Dugme, Dino Dvornik, Kameleoni, Haustor, Idoli, Pankrti i Paraf – ovo je samo mali dio izvođača koje ova enciklopedija, prvi put izašla davne 1998., obuhvaća.

Iako muzika ne može promijeniti svijet, ona ima tu moć povezivanja i nadilaženja – "Ex Yu Rock Enciklopedija 1960 - 2015" tome govori u prilog.

Cijena knjige iznosi 249 kuna.