Gibonni - Tajna vještina
Knjiga

Gibonni - Tajna vještina

Autor: Zlatko Gall
ISBN: 9531206406
Izdavač: Profil
Godina izdanja: 2007.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 266
Uvez: Meki
Vrsta djela: Biografija
Redovna cijena:
79,00 Kn | 10,82 € |
Cijena s popustom:
39,00 Kn | 5,34 € |
Stavi u košaricu

 

Gibonni, jedan od najvećih, ako ne i najveći autor novijeg datuma u hrvatskoj diskografiji, dobio je bogatu biografiju koja je napisana perom rock kritičara Zlatka Galla. 
O uspjesima Gibonnija govore njegove pjesme i hitovi koji se vrte već godinama po eteru, a neki zanimljivi događaji i anegdote, dosad nepoznati široj javnosti, opisano je kroz lako i čitljivo štivo koje vas natjera da u komadu pročitate cijelu knjigu makar ima 200-tinjak stranica malog formata.
Biografija je podijeljena na dvanaest poglavlja u kojem svaki od njih donosi dijelić Gibonnijevog života, pa tako u uvodnom upoznajemo cijelu obitelj Zlatana Stipišića (posebno neprikosnoveni autoritet u vidu oca Ljube te simpatičnu baku Zlatu), njegovo djetinjstvo, dok su u drugom odlomku opisane njegove adolescentske godine s nizom bendova koji su se, u principu, raspadali na pozornici, pa slijedi dio karijere u Osmom putniku, te "njemačka karijera" u bendu "V2", da bi zatim svaki album bio zasebno obrađen.
Bilo kako bilo, Gibonni je dobio zadovoljavajuću biografiju (plus dodatni poklon DVD s tri koncertne snimke) u kojoj su opisani svi najvažniji detalji njegove karijere. 
Bilo je tu uspona i padova, raskoši i bijede, sreće i tuge, a sve je zapisano u vrlo dobroj knjigi "Tajna vještina" Zlatka Galla.