Miles - Autobiografija
Knjiga

Miles - Autobiografija

Autor: Miles Davis / Quincy Troupe
ISBN: 9789535661610
Izdavač: Green Trumpet
Godina izdanja: 2011.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 441
Uvez: Meki
Vrsta djela: Biografija
Redovna cijena:
159,00 Kn | 21,78 € |
Stavi u košaricu

Originalno objavljena 1989. godine, autobiografija jazz-glazbenika Milesa Davisa, u suradnji s Quincyem Troupeom, po opće prihvaćenom mišljenju jedno je od najznačajnijih djela svoga žanra.
Unutar njegovih hvaljenih korica nalazi se čitavo bogatstvo Davisovih osobnih ispovjedi: osvrta na vlastitu ekscentričnu osobnost, kao i osebujan pogled na glazbu. Također, ovo djelo podastire čitav niz utjecaja na Davisovo stvaralaštvo, ali i pojašnjava pozadinu njegovih glazbenih ostvarenja, suradnji i nastupa.
Quincy Troupe mnogo je vremena proveo u razgovoru s legendom jazza, opširno dokumentirajući Davisova živopisna sjećanja, što je urodilo izrazito iskrenom autobiografijom, u kojoj će svaki čitatelj dobiti iznimnu priliku upoznati se s buntovnim afroameričkim glazbenikom golemog utjecaja na posvemašnji povijesni tijek kreativnog glazbenog izričaja.
Pisana slobodnim stilom i namijenjena širokom krugu čitateljstva, priča se čita u jednom dahu, kao svjedočanstvo čovjeka koji je dao nemjerljiv doprinos ne samo jazzu, nego i cjelokupnoj glazbenoj sceni posljednjih šezdeset godina.

- Intervju s Quincy Troupeom -