Keith Richards - Život
Knjiga

Keith Richards - Život

Autor: Keith Richards
ISBN: 978-953-319-351-9
Izdavač: Profil
Godina izdanja: 2011.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 510
Uvez: Meki
Vrsta djela: Autobiografija
Redovna cijena:
149,00 Kn | 20,41 € |
Stavi u košaricu

Nešto više od godinu dana po izvornom objavljivanju, po mnogima jedna od najboljih rock autobiografija - "Život" Keitha Richardsa - dobila je hrvatski prijevod.
Knjiga na više od 500 stranica opisuje neke od najslavnijih svijetlih i mračnih trenutaka u karijeri The Rolling Stonesa, te iznosi jedinstvenu Richardsovu životnu i rokersku filozofiju.
U njoj Richards bez skrupula i zadrške govori o svojim danima na kokainu i heroinu, ženama, odnosu s Mickom Jaggerom (koji nije baš najsretniji objavljivanjem mnogobrojnih detalja) i brojnim velikanima rock‘n’rolla koji su prodefilirali kroz njegov život.
Govori i o tome kako je, kao dijete, opsesivno slušao ploče Chucka Berryja i Muddyja Watersa; kako je učio svirati gitaru i osnovao sastav s Mickom Jaggerom i Brianom Jonesom; prvim uspjesima; o uhićenju zbog droge u Redlandsu i nizu sukoba s nervoznim establišmentom koji su potom uslijedili te kako je, zahvaljujući tome, stekao trajni imidž odmetnika i pučkog junaka.
Kako je stvorio besmrtne riffove, kako se zaljubio u Anitu Pallenberg, razmišljanja o smrti Briana Jonesa, o poreznom egzilu u Francuskoj, razuzdanim američkim turnejama, rastućoj slavi, izolaciji i ovisnosti, o zaljubljivanju u Patti Hansen, razilaženju s Mickom Jaggerom te o naknadnome međusobnom pomirenju i još o mnogo drugih tema - mnogi "mitovi" dobili su svoju konačnu potvrdu - možete pročitati u hrvatskom izdanju knjige.
U pisanju memoara Richardsu je pomogao novinar James Fox.