Prince
Knjiga

Prince

Autor: Matt Thorne
ISBN: 9789533320601
Izdavač: Naklada OceanMore d.o.o.
Godina izdanja: 2017.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 479
Uvez: Meki
Vrsta djela: Biografija
Redovna cijena:
190,00 Kn | 26,03 € |
Stavi u košaricu
Nenadana vijest o preranoj smrti Princea Rogersa Nelsona šokirala je svijet 21. travnja 2016. godine.
Razloge za tugu zbog odlaska takva talenta teško je ukratko nabrojiti: njegovi klasici redovno su zastupljeni na listama najboljih albuma u povijesti glazbe, njegovi live nastupi smatraju se legendarnima, a njegov utjecaj na urbanu glazbu, pogotovo R'n'B, nikad nije bio očigledniji.
Prince se smatra najvažnijim glazbenikom svoje generacije i jedan je od tek nekolicine glazbenih superzvijezda koje su i dalje ostale enigmom.
 
No ovdje se ne spekulira o njegovu iznimno zaštićenome privatnom životu, već se približava ono najvažnije: glazbeni opus.
Ova začudno bogata, gotovo enciklopedijska biografija plod je višegodišnjega minucioznog istraživanja i cjeloživotne opsesije autora.
 
Cijenjeni britanski romanopisac i kritičar Matt Thorne koristi se desetcima intervjua s Princeovim najbližim suradnicima (od kojih mnogi nikad prije nisu službeno progovorili) kako bi proučio svaku etapu 35-godišnje karijere, uključujući gotovo svaku pjesmu koju je Prince snimio.
 
Originalno objavljeno 2012. godine u Velikoj Britaniji, ovo izdanje uključuje niz dodataka: detaljan pregled kultne turneje (21 noć u Londonu, O2 Arena, 2007.), prikaz dvaju albuma iz 2014. i Tidalova izdanja iz 2015. godine – ali i dva pogovora, od kojih je posljednji nastao posmrtno.
"Prince" Matta Thornea najopsežnije je djelo o tome kontroverznom i samozatajnom umjetniku – i neizbježno štivo za svakoga Princeova poklonika.
Matt Thorne rođen je u Bristolu 1974. godine.
Obrazovao se na Sveučilištu u Cambridgeu i na Sveučilištu St. Andrews.
Nagrađeni je autor šest romana, od kojih je jedan adaptiran za film, i triju dječjih knjiga.