Prva trećina
Knjiga

Prva trećina

Autor: Neal Cassady
ISBN: 9536825627
Izdavač: Celeber
Godina izdanja: 2006.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 220
Uvez: Meki
Vrsta djela: Autobiografija
Redovna cijena:
95,00 Kn | 13,01 € |
Cijena s popustom:
49,00 Kn | 6,71 € |
Stavi u košaricu

Ovjekovječen pod imenom Dean Moriarty od strane Jacka Kerouaca u epskom romanu "Na cesti", Neal Cassady bio je općepoznat po svojoj nezaustavljivoj energiji, neodoljivom šarmu, žustroj hiperaktivnosti i neobuzdanom životnom stavu.
Kao drag prijatelj i suputnik Jacka Kerouaca, Allena Ginsberga, Williama Burroughsa i Kena Keseya, da spomenemo tek nekolicinu njegovih pristaša u utiranju putova, Cassady je živio punim plućima, uvijek spreman na avanturu, tražeći nadahnuće pri svakom skretanju.
Prije nego što je umro u Meksiku 1968., samo četiri dana prije svog 42. rođendana, Cassady je napisao popratni tekst za korice ove knjige:
“Rijetko kad je objavljena priča o toliko rastrganom čovjeku kao što sam ja. Gotovo je sigurno da mnogi čitatelji neće vjerovati u vjerodostojnost ovih redaka, ali uvjeravam sve nevjerne Tome da je istinit baš svaki događaj.”

Kao što Ferlinghetti piše u svom uvodnom tekstu, Cassady je bio “rani prototip urbanog kauboja koji bi prije stotinjak godina vjerojatno bio odmetnik van svih zakona, jašući beskonačnom prerijom ususret horizontu”.
Pred vama su njegovi autobiografski zapisi, nepredvidiva američka saga jedne istinski slobodne osobe.

Vezani proizvodi: