Bruce Springsteen: Born To Run - autobiografija (HR)
Knjiga

Bruce Springsteen: Born To Run - autobiografija (HR)

Autor: Bruce Springsteen
ISBN: 9789533135304
Izdavač: Profil
Godina izdanja: 2016.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 544
Uvez: Meki
Vrsta djela: Autobiografija
Redovna cijena:
159,00 Kn | 21,78 € |
Stavi u košaricu
"Pisati o sebi čudan je posao...
Ali u projektu poput ovog pisac mora obećati jednu stvar: pokazat će čitatelju način na koji razmišlja.
Na ovim stranicama pokušao sam to učiniti" 
- Bruce Springsteen
 
Godine 2009. Bruce Springsteen i E Street Band nastupili su u poluvremenu Super Bowla.
Iskustvo je bilo toliko uzbudljivo da je Bruce odlučio pisati o tome. Tako je začeta ova izuzetna autobiografija. Tijekom proteklih sedam godina Bruce Springsteen posvetio se pisanju priče svog života donoseći istu onu iskrenost, humor i originalnost koju poznajemo iz njegovih pjesmama. 
Opisuje odrastanje katolika u Freeholdu, u New Jerseyju, odrastanje između poezije, opasnosti i mraka koje su hranili njegovu maštu vodeći do, kako sam ističe, velikog praska – prvog nastupa Elvisa Presleyja u emisiji Eda Sullivana. 
Živo se prisjeća neumornog nastojanja da postane glazbenik, ranih dana kao kralja barskih bendova u Asbury Parku i uspona E Street Banda. 
Razoružavajućom iskrenošću prvi put opisuje i priču o osobnim borbama koje su inspirirale njegove najbolje radove i pokazuje nam zašto pjesma Born to Run otkriva više nego što smo ranije znali. 
Born to Run bit će otkriće svima koji su ikada uživali u Bruceu Springsteenu, no ova je knjiga puno više od memoara legendarne rock-zvijezde.
Ovo je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, čudake ili za svakoga tko je ikad želio biti kršten u svetoj rijeci rock ‘n’ rolla.
Rijetko je koji izvođač ispričao vlastitu priču s toliko snage i zamaha. Poput brojnih njegovih pjesama ("Thunder Road", "Badlands", "Darkness on the Edge of Town", "The River", "Born in the USA", "The Rising" i "The Ghost of Tom Joad" – navedimo samo neke) autobiografija Brucea Springsteena napisana je liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svom iskustvu.
 Autobiografiju velikog glazbenika na hrvatski su jezik preveli Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić