Brod u boci - Pjesme i šansone
Knjiga

Brod u boci - Pjesme i šansone

Autor: Arsen Dedić
ISBN: 9789535902201
Izdavač: Rock Portal
Godina izdanja: 2016.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 83
Uvez: Meki
Vrsta djela: Zbirka pjesama
Redovna cijena:
79,00 Kn | 10,82 € |
Stavi u košaricu

"Brod u boci", prva zbirka pjesama Arsena Dedića, nakon 28 godina ponovno izlazi pred publiku!

Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesama i ciklus "Brod s mojim imenom", uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret.
Zbirka "Brod u boci" prvi put je izašla 1971., kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i izdao Zvonimir Golob.
Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka.

"Brod u boci" izlazi sredinom svibnja, moći će se kupiti ekskluzivno u knjižari Rockmark po cijeni od 79 kuna.

 "BROD U BOCI vjerojatno će iznenaditi samo one koji ne znaju da se Arsen Dedić u  javnom životu najprije javio pjesmama, nešto kasnije tekstovima za zabavne melodije  (potpisujući ih  pseudonimom, da ne bi svoje ime identificirao s jednom djelatnošću  koje su pravila onemogućavala svaki stvaralački rad) i, naposljetku, kao kompletan autor šansona. I skladatelj i tumač vlastitih stihova imali su odakle uzimati i, upravo stoga što je bio pjesnik izuzetne nadarenosti i široke kulture, Arsen je i na planu pjevane poezije ostvario najviše što je u našim prilikama moguće: ljubav velikog broja slušalaca i poštovanje upućenih.

Arsenov je slučaj poučan i dokazuje da oni, koje tako nespretno nazivamo  širokom publikom, znaju i mogu podržati ozbiljnije tendencije unutar zabave kojoj su odani. Tako riječ pjesnika, uz pomoć glazbe, traži svog budućeg čitaoca umjesto da ga očekuje bez nade zatvorena u publikacijama simbolične naklade.

Mnogi od onih koji su prihvatili Arsenove šansone potražit će u knjižarama i njegovu prvu zbirku pjesama. Ako je, zahvaljujući Arsenu, autoru i tumaču šansona, zabavna glazba primila veIik broj novih slušalaca iz redova intelektualaca, poezija će, sasvim sigurno, zaslugom istog autora, steći priličan broj novih čitalaca među ljubiteljima zabavne glazbe.

Po tome Arsenov primjer ohrabruje stvaraoce i jedne i druge strane, pozivajući skladatelja da potraži pomoć pjesnika da djeluje u okviru jednog medija kome stoje na raspolaganju sva sredstva masovne komunikacije i mehaničke reprodukcije, toliko nepovjerljiva prema poeziji."

-iz predgovora Zvonimira Goloba.