Metallica - Justice For All; istina o bendu
Knjiga

Metallica - Justice For All; istina o bendu

Autor: Joel McIver
ISBN: 9536765209
Izdavač: Mlinarec & Plavić
Godina izdanja: 2006.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 355
Uvez: Meki
Vrsta djela: Biografija
Redovna cijena:
150,00 Kn | 20,55 € |
Cijena s popustom:
59,00 Kn | 8,08 € |
Stavi u košaricu

Knjiga "Metallica; And Justice for All" govori o mitologizaciji samog benda među njegovim fanovima, ali isto tako i o mitologizaciji cjelokupne thrash metal i heavy metal scene.
Pritom autor jasno daje do znanja da je Metallicina karijera itekako dala povoda nastanku svih mitova, od kojih nijedan nije potpuno neutemeljen u stvarnosti, kao što biva sa svim dugo pamtljivim pričama.
Dapače, ako itko pokuša trijezno sagledati posljedice misteriozne smrti genijalnog basiste Cliffa Burtona, koji je svojim kompozicijama doslovce izdigao Metallicu do statusa kultnog metal benda, shvatit će da je daljnja Metallicina karijera, a to podrazumijeva i najprodavanije albume i rasprodane svjetske turneje, zapravo fatalna agonija životne ironije koja iz preostalih članova benda neprestano crpi inspiraciju za nove pjesme.
Knjiga Joela McIvera sadrži dragocjen pregled američke i europske heavy metal scene osamdesetih i devedesetih godina, nastao na temelju opsežnog istraživanja i intervjuima s mnoštvom glazbenika i producenata koji su tijekom 25 godina radili ili imali doticaj s Metallicom.