Zajedno, ali sam ili tako je govorio Arsen Dedić
Knjiga

Zajedno, ali sam ili tako je govorio Arsen Dedić

Autor: Mladen Pavković
ISBN: 9789536997
Izdavač: Ogranak Matice Hrvatske u Koprivnici
Godina izdanja: 2015.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 148
Uvez: Tvrdi
Vrsta djela: Memoari
Redovna cijena:
129,00 Kn | 17,67 € |
Stavi u košaricu
Knjiga Mladena PavkovićaZajedno, ali sam ili tako je govorio Arsen Dedić" je knjiga razmišljanja i životnih stavova legende hrvatske glazbe Arsena Dedića, ali ujedno i osebujan autorski i izdavački pothvat.
U vrijeme kad je sve potrošeno, jeftino i prolazno, stavovi i riječi Arsena Dedića svjedoče o bogatom javnom i unutrašnjem životu.
On je, kako je istaknula i književnica Božica Jelušić, inače i autorica predgovora, čovjek koji nikome nije laskao i niotkuda očekivao potvrdu vlastite vrijednosti te se stoga u ovoj iznimno zanimljivoj i vrijednoj knjizi otkriva kao nikada do sada.
Nakon čitanja Pavkovićeve knjige, koju je likovno opremio Danijel Popović, a objavio Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici, Arsen vam postaje doživotni kućni prijatelj, naravno u stilu samoga naslova. 
"Svi smo mi brodovi u boci: imamo puna jedra, a plovidba nije moguća" - samo je jedna od izjava Arsena Dedića zabilježena u knjizi koja je nastajala nekoliko godina.
 
Zlatnu povelju“ Matice hrvatske (MH), dobio je novinar i publicist Mladen Pavković za knjigu „Zajedno, ali sam“ ili tako je govorio Arsen Dedić“.
Ovo iznimno publicističko djelo objavio je Ogranak Matice hrvatske iz Koprivnice, uredio prof. Dražen Ernečić, a likovno opremio Danijel Popović.
Knjiga je objavljena prošle godine, samo nekoliko tjedana nakon smrti poznatog hrvatskog kantautora, i dosad je dobila niz zapaženih kritika. Zanimljivo je da je na knjizi, uz Pavkovića, radio i sam Dedić, a čitatelji mogu upoznati ovog
legendarnog pjesnika i glazbenika kroz njegova razmišljanja i stavove.