Našao sam dobar bend - Glazbeno odrastanje u Splitu 80-ih
Knjiga

Našao sam dobar bend - Glazbeno odrastanje u Splitu 80-ih

Autor: Boris Hrepić Hrepa
ISBN: 9789532802870
Izdavač: Večernji list / Dallas Records
Godina izdanja: 2015.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 223
Uvez: Meki
Vrsta djela: Autobiografija
Redovna cijena:
69,90 Kn | 9,58 € |
Stavi u košaricu

Boris Hrepić Hrepa, basist Daleke obale, u svojoj knjizi "Našao sam dobar bend" opisuje splitsku glazbenu scenu osamdesetih i svoje odrastanje u tim godinama kad je "Splitski đir" bio u svojem začetku.
Ovo nije biografija Daleke obale, niti Borisova autobiografija – ovo je subjektivna priča o glazbenom i društvenom odrastanju lišena ikakvih analiza i znanstvenih metoda.
Kako je to bilo ići na prve koncerte, po prvi put čuti neku pjesmu neke tamo "mularije" – takve stvari naći ćete u ovoj knjizi.
Iako je ideja za "Našao sam dobar bend" načeta još davne 2006., sudbina je htjela da se ona obistini u godini u kojoj Daleka obala slavi 30 godina.
Za tu prigodu uz knjigu dolazi CD "Početci" s deset live i demo pjesama Daleke obale u tri različite postave. Nikad nije kasno za naći novi bend – ili novu knjigu.

"Premda se u prvom redu bavi glazbom, pa je, uzgred rečeno, osoban, no temeljit dubinski kop u lokalnu scenu lišen pretjerivanja i brutalno iskren u prosudbama, Hrepina storija ima mnogo širi doseg. Rekonstruiravši uspješno i vrijeme i prostor u kojem je smještena, ona je i svojevrsna freska danas itekako mitizirane epohe"
- Zlatko Gall, glazbeni kritičar, novinar i pisac