Čovjek zvan Cash - Život, ljubav i vjera jedne američke legende
Knjiga

Čovjek zvan Cash - Život, ljubav i vjera jedne američke legende

Autor: Steve Turner
ISBN: 9536683598
Izdavač: Šareni dućan
Godina izdanja: 2006.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 252
Uvez: Tvrdi
Vrsta djela: Biografija
Redovna cijena:
99,00 Kn | 13,56 € |
Stavi u košaricu

 Za Johnnyja Casha se obično kaže da je bio country legenda, no njegova glazba nadilazi sve stilske i vremenske kategorije, trendove i generacije – teško da ima neki ljubitelj heavy metala, hip hopa, ili punka koji ga nije slušao i poštovao.
Čovjek u crnom bio je jedinstven: osim vanserijskom glazbom i dubokim, upečatljivim glasom, privlačio je pozornost i burnim životom, tako dobro oslikanim u biografskom filmu "Hod po rubu".
Ova autorizirana, bogato ilustrirana i dokumentirana, biografija ide dalje od filma: prati ga od rođenja, sazrijevanja kao čovjeka i umjetnika do zaslužene slave; njegovu vjeru i životne ljubavi, detaljno opisujući sva iskušenja i stranputice kroz koje je prošao.

Ovdje bi još, s par rečenica, željeli istaknuti predgovor Krisa Kristoffersona, velikog Cashova prijatelja i poštovatelja:
"Johnny Cash je pravi američki junak koji se uzdigao iz bijede nalik onoj u kojoj je živio Abraham Lincoln, i postao prijatelj i inspiracija zatvorenika i predsjednika – osoba koju poštuju i vole u cijelom svijetu zbog njegove hrabrosti, integriteta i istinske ljubavi prema svojima bližnjima.
Poput Muhammada Alija, bio je veći od svog poziva zbog kojeg mu je svijet poklonio svoju pažnju, a njegov je duh nadilazio granice uobičajene zvjezdane popularnosti.
No ipak, on je bio predivno, šarmantno ljudsko biće.
Čuo sam da je Bob Dylan, kad je upoznao Johna – mislim da je to bilo na Newport Folk Festivalu – kružio oko njega, lagano se naklonio i nasmiješio mu se prepun divljenja.
To je reakcija s kojom se može poistovjetiti svatko tko ga je ikada upoznao..."