Kosa anđela - Biografija Kurta Cobaina
Knjiga

Kosa anđela - Biografija Kurta Cobaina

Autor: Charles R. Cross
ISBN: 9789539983015
Izdavač: IBS
Godina izdanja: 2005.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 370
Uvez: Meki
Vrsta djela: Biografija
Redovna cijena:
158,99 Kn | 21,78 € |
Cijena s popustom:
59,00 Kn | 8,08 € |
Stavi u košaricu

Četiristotinjak intervjua kroz četiri godine istraživačkog rada koje je autor Kurtove biografije, Charles R. Cross, napravio s ljudima čiji su se životi križali sa životom njegova junaka kao i autorova sklonost pseudopsihologiji očitovana u Crossovoj detaljnoj, uvjerljivoj i upečatljivoj analizi Kurtovih kompleksa, strahova i frustracija, dovoljna je preporuka potencijalnom čitatelju.
Dakle, što želite znati?
Prvih pet poglavlja knjige "Kosa anđela" Cobaina prikazuju kao istraumatiziranog, nestabilnog i preplašenog tinejdžera koji pokušava preživjeti: ne samo teške emocionalne i duševne traume nego i konkretne, egzistencijalne probleme.
Koliko god vas autor u prethodnim poglavljima navodi da suosjećate s Cobainom, taj će vam osjećaj ubrzo biti nadomješten osjećajem prijezira kada shvatite da je naš osjetljivi junak, samoprozvani luzer i model identificiranja milijuna mladih bio najobičnija pijavica koja je tri godine živjela na račun svoje djevojke koja je radila tri posla kako bi mogla uzdržavati "umjetnika u razvoju" dok je ovaj po cijele dane besposleno ljenčario gledajući TV.
Taj nagli prijelaz u osjećajima čitatelja posljedica je majstorske spisateljske vještine Charlesa Crossa koji isključivo svojom sugestivnošću uspijeva manipulirati čitateljem kako bi ovaj konstantnom i brzom izmjenom svojih emocija uspio pratiti svu slojevitost Cobainovih.
Pravo "prosvjetljenje" zapravo ćete doživjeti kada shvatite pravo značenje Cobainova "luzerstva": nije stvar u sjebanoj obitelji niti u beskućničkom životu niti u bolesti niti u ovisnosti niti u nepodnošenju "tereta slave".
Stvar je u nečem što će vam biti potpuno jasno...kad pročitate biografiju.