Light My Fire - Moj život s The Doors
Knjiga

Light My Fire - Moj život s The Doors

Autor: Ray Manzarek
ISBN: 9789535723035
Izdavač: Dallas Records
Godina izdanja: 2012.
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 334
Uvez: Meki
Vrsta djela: Biografija
Redovna cijena:
99,90 Kn | 13,68 € |
Stavi u košaricu

 

Nikada niti jedan band nije zvučao kao The Doors.
Niti jedna grupa glazbenika nikad nije uspjela stvoriti tako očaravajuću kombinaciju glazbe i stihova i ni jedan drugi frontman nije toliko duboko dirnuo publiku kao što je to činio Jim Morrison.
Ray Manzarek, suosnivač benda i klavijaturist, u bandu je bio od samog početka do tužnog kraja. 
U svojim iskrenim i šarolikim memoarima on nam donosi pogled iznutra na kratku, ali briljantnu povijest Doorsa. 
Od njegovog prijateljstva sa Morrisonom začetog na fakultetu, do legendarnih nastupa na Sunset Stripu, preko niza revolucionarnih albuma, pa sve do tragične Morrisonove smrti 1971., iz stranice u stranicu potvrđuje se kako nitko drugi ne može ispričati priču o Doorsima kao Ray Manzarek.
I danas, u svijetu u kojem, zapanjujuće, glazba The Doorsa i daje zvuči svježe i fascinantno kao i onda kad su je stvarali, Ray Manzarek konačno otkriva cijelu istinu o bandu i njegovom kultnom frontmanu čiji su život i smrt u međuvremenu postali jedna od najvećih legendi rock and roll svijeta.
 
"Moj život s The Doors" ulazi u red najzanimljivijih i najboljih rock biografija svih vremena, donoseći intrigantnu priču koja nema rok trajanja.
 
"Ovo je dosad najbolja knjiga o Doorsima i njihovom legendarnom pjevaču, ali i o Manzareku. Manzarek, glazbeni vođa i klavijaturist Doorsa, u ovim nas izvanrednim osobnim memoarima vodi natrag u čudne dane L.A.-ja šezdesetih, te piše odu Jimu Morrisonu."
-Booklist